Krokodilväska/fest



Har besökt mormor och morfar och fikat, fick även låna denna underbara handbagageväska som faktiskt har färdats runt i amerika för 30 år sen:P Helt underbar x)!
Nu ska jag peppa inför ikväll och sen åka till Linn och och Linnéa, och ikväll blir det Plaza!:D 


OldNewClothes/Accessories






Idag har varit en sån där underbar lördag som jag har gjort saker som jag bara själv vill göra, och idag tog jag tag i garderoben. Eller egentligen flera stycken på jakt efter kläder och annat kul/snyggt som lätt skulle kunna användas igen.
Det började med min fina svarta "gala"klänning som jag sydde i nian, den tänkte jag att jag skulle sy upp över knäna ungefär, men >det kan bli en annan gång< tänkte jag och hittade ännu några gamal klänningar. Utklädningskläderna kom åxo ut i dagsljuset och det blev skrattande manekängföreställning för mor och syster. Lika så fann jag mammas gamla slitna höga jeans,-riktigt snygga till våren tro det eller ej!
Utflyttade systrars garderober var ganska intressanta de med och sedan gick jag loss på mina egna. Att mor min kommer tycka att jag slösar pengar om jag köper fler jeans i vår påpekades väldigt snart efter att jag fånigt stått och tittat på min hög av byxor på min säng haha. Men hon fick ett par gamla mörkablåa Cheap Monday och en grå tröja så hon ska bara vara glad:)
Sökandet efter kläder till söndag fortsatte och nu vet jag nog vad det blir. Hittade efter lite sökande i smyckesskrin en gammal brosch, en guldig ring och fixade till ett handsmycke:) 
Var så påhittig att jag delade upp garderoben i Vårkläder-sidan och mörkakläder-sidan hah, och suget efter vår och sommar blev inte mindre när jag började gå igenom shortsen, tvärt om..Tror nog säker att shorts/"cykelbyxor"(som bara jag och Linn verkar fallit för haha) t-shirt/skjorta/kavaj och gladiatorskor,höga som låga, kommer vara givet för mig i sommar..Ge mig värme nu.

Hann med att baka bullar med mor åxo, blev en salig blandning av blåbärs-mandelmassa-kardemumma-äpple och vanligabullar, tror nog att Linnéa är imponerad nu..;)

FridayFriday




natural eyes 

Tycker faktiskt inte man kan säga att idag är den sista dagen på lovet, vi är ju ändå lediga både lördag och söndag åxo, vilket känns skönt trots att jag nästan inte har gjort någonting detta lov. Men det är väl lite det man har lov till kanske, isf har jag ju lyckats fint!
Fast har hunnit med både det ena och det andra idag, gått på promenad,dammsugit,städat,photat lite,redigerat bilder,hittat lite kläder gömda i garderober här i huset,pratat med Melker i telefon och lagat en jättegod kycklingmix med böner och brocolli m.m!
Nu har Lina och mor kommit hem med en kläning och en kjol så nu ska här provas kläder till söndagens fest!
Ikväll blir det Fredagsmys!


H&M


H&M

Trevliga nyheter och erbjudanden från H&M låg i brevlådan efter att jag och Issa promenerat i solen. Hm..attans,jag som skulle hålla i pengarna ett tag..
Hittade dock inte allt för roliga saker på hemsidan så jag kanske kan stå  emot haha.

Hade hur som helst jätte trevligt igårkväll, och pajen blev fasen legendarisk!
Hann även bränna choklad, bränna fingrar, hår och nästan en klänning på stearinljusen på bordet, blev även "gissa omgjort låttitel"-tävling, sms- och facebookgrupper-snack och mycket mer, Tack ni är underbara <3

Eftersom jag inte fått min efterlängtade semla(på tal om annat) så har jag nu tagit saken i egna händer och bett mor min att köpa hem mandelmassa och grädde så jag kan baka mina egna! Minns att vi hade blåbärssylt istället för mandelmassa i semlorna när vi var små, kommer precis ihåg hur det smakar, jag ska nog göra en sån bara för att:)

Just5MonthsAway


Rhodos från vagabond.se


Kreta, Paleochora med bästa Eva


Blev inga bra bilder på snön, kameran blev som vanligt inte medgörlig under 5 minusgrader, men bjuder på varmare bilder från grekland och vagabonds hemsida. Hittade även några gamla från -08 när Eva och jag var i Paleochora på Kreta. 

Har gått en promenad med Issa och ska nu försöka börja på historian, känner på mig att det inte kommer gå så bra. Kommer antagligen fastna bland "Mina Photon", H&M m.fl's nya vårkollektioner, modebloggar och resetips, recensioner och bilder från Rhodos mm.. Får försöka slita mig på något sätt..

Har haft roliga dagar med Syster, Johan och Melker. I söndags försökte vi oss på skridskor på en igensnöad isplan. Skottade oss varma i säkert en halvtimme och då hade vi ändå bara kommit knappt en fjärdedel av planen när vi bestämde oss för att det fick räcka. Kan väl inte kalla det vi gjorde hockey, men vi började iaf spela så gott vi kunde, var nog en syn att se systrarna Mongo-Mohlin stappla fram som bambi på hal is hah, men men det var en rolig stund iaf!
Varit mysiga första dagar på lovet med älskling, och det kommer antagligen bara fortsätta när Linn och Linnéa kommer hit ikväll, då blir det paj och mycket skatt och prat som vanligt!:)


WhiteWorld


Måste börja med att säga hur glad jag är över att det är lov, ska bli så jädra skönt med lite ledighet.
Det blev en bra avslutning igår, filmgalan var riktigt rolig när alla var uppklädda och drack saft i champangeglas, och filmerna var ju det bästa. Blev faktiskt positivt överraskad över hur bra alla var, och mycket skratt blev det!
Drog och simmade, solade och bastade efter skolan och en tur på stan med Linn och Linnéa.

Har läst lite engelska nu, målat naglarna, färgat ögonfransarna och tänker gå ut och brotta ner Issa i snön innan jag hämtar kameran. Kan vara kul att se bilder på den här vintern om några år framöver.
Hoppas på att vädret blir bättre så att melker kan komma hit ikväll..
Snöbilder kommer iaf under dagen.


GoIreland


Esme Hill

Måste erkänna att Eu-rollspelet inte var så tungt som beskrivet, det är ju faktiskt ganska roligt med debattering och grejer. Tråkigatse var iaf den formella klädseln, alltså inga ryssar i päls från topp till tå med vodka i händerna, inga kineser i kimmonor som äter ris och inte heller stöddiga Hiphoppare med blingbling från USA som det brukar vara..:P
Hur som helst, imorgon är det finfredag, filmgala i skolan och träning som står på schemat, fasen vad skönt!

Onsdag


Photo från november

Usch, vill bara att veckan ska ta slut nu.Nu.
Få gånger jag har varit såhär skoltrött. Men va fan, jag vet ju att inget blir bättre av att man deppar, ändå går jag och sprider dålig energi omkring mig. Nae vad tusan, peppa!
Nu ska jag börja med att ta tag i Eu-rollspelet sen Naturkunskapen, sen engelskaboken, svenskaboken, Historiauppgiften,matten, svenska uppgift och sen är det dags för tysklandsresa med scrapbook, tematänk och sist men inte minst prata det tyska språket i en vecka bland (nästan) okända människor..
Okej, lite överdrivet men ja, som ni läser sprudlar entusiasmen hah;)
Hoppas på att en enorm kopp kaffe kan bli min räddning och den här bilden ovan kan sprida lite ljus i mitt sinne;)
Ha en bra kväll:)

LittleMyOfMy



AllHeartsDay


ett halvår. jag älskar dig.

OelNgatiKameie/ISeeYou


älskade ögon

Satt och pratade lite om avatar med mina vänner idag och kom på mig själv med att uppmuntra dem att se den. Ja, den var faktiskt bättre än jag trodde och blev lite smått kär i den. För vem skulle inte vilja vara snygg, blå, smidig och leva i en underbar regnskog där allt man rör vid blir självlysande..åh..
Anyway, kände för att lägga ett gott ord om den så, jaa, nu är det gjort:P 

Nu ska jag peppa och få lite naturkunskap gjord. Och om jag inte hörde fel så sa min far att han ska baka scones till kvälls teet. Det här blir en bra kväll!

Adrenalinekick/Greece



armband från australien. photat av Melker och redigerat av mig

Fick göra volter från trampolin och ner i en skumgummigrop på idrotten, hela jag skakade av nån blandning av rusande adrenalin och rädsla, typ:P hur som helst var den en härlig upplevelse!

Var en udda dag på FU. Eller nej, det var en helt vanlig dag på FU, det är nog den rätta benämningen haha.
Efter snart två år här så är sådana här saker som att göra snöskulpturer i fom av Eu-parlament, vakter och ministrar vardagsmat på Fu. Och jag gillar det.

Någonting annat som jag gillar och som ger små kickar är tanken på att Jag, Linn och Linnéa (och kanske någon/några som fyller upp extrasängen. "En hel drös med greker kanske" ,eller var tror du Linnéa?;)) kommer att stå med  sandalklädda fötter, bärandes på fullproppade resväskor och med gigantiska leenden på läppana på Grekisk mark den 1 Juli!! Kan knappt vänta på att få ligga i solen, bada i turkost vatten, phota allt som går och lite till, gå ut i de varma kvällarna, åka på härliga utflykter, traska runt på små gator, fynda i butiker och vakna med dessa underbara vänner bredvid mig varje dag i 2 veckor.
Som sagt, jag kan knappt vänta!


LikeAnOldChair





Verkar vara lite strul här så slänger in bilder från helgen och tipsar om dessa sidor http://lenasvanold.se/index.php och http://lenasvanoldphotography.blogspot.com/
Inspirerande foton, färger, ljus, stämmning, struktur, modeller,vinklar...Ja Allt!!

Det blev ingenting med denna eftermiddag, eller jag skickade iväg en sommarjobbssnsökan iof, men pga cp-flimmer för ögonen och huvudvärk så har det varit lugnt. Så nu ska jag fortsätta att inte göra någonting tills jag går och lägga mig. Jo, jag måste hitta lite kläder till morgondagens friluftsdag åxo!

youareamazing


saltkristall

Hade lite photoshoot på allt möjligt igår, ett smakprov här ovanför!
Nu har jag och mitt älskade (cp)barn till pojkvän pluggat matte, har gått förvånansvärt bra måste jag säga.
Ska hoppa in i duschen och sen åka till Linn och Linnéa och försöka förverkliga lite planer inför sommaren-Sweet!

Memories


Malta sommar-09

Börjar tröttna på snö, kyla, inställda tåg, lager på lager med kläder och att bara se solen ungefär en gång i veckan-usch. Men har nu tittat igenom sommarens Malta-bilder mm. och inser mer och mer hur mycket bättre allt är på sommaren. Tycker såklart att snö är urmysigt, men efter 2 månader med konstant minusväder och snö så börjar det bli lite väl.
Bilden är tagen av Linn(oskarp men otroligt karaktäristisk(Y)) i vårat hem Rosa Mystica innan utgång till Baystreet och antagligen Nordic haha:) Var en otrolig tid som jag aldrig kommer glöma, saknar det ibland så att det gör ont.

Var på Yoga med mamma förrut, kan väl konstatera att det inte var någonting för mig. Blev nästan bara mer stressad desto djupare vi skulle andas  och ju fler solhälsningar vi skulle utöva. Kände lixom hur oron över allt plugg som skulle kunnat bli gjort medan vi låg på våra mattor, bara växte sig större..Jaa, inget för mig som sagt.
Tror nog att jag trivs bättre med min underbara psykologi hemma i kökssoffan, än barfota i en kall lokal med djupt andandes tanter :)

Nu ska jag dricka upp mitt tee och gå till kojs!

RSS 2.0